Tot ce trebuie să știți despre widget-uri pe Android 10

Tot ce trebuie să știți despre widget-uri pe Android 10

Adăugând un widget pe ecranul de pornire Android, aveți acces mai rapid la anumite informații. De exemplu, adăugând un widget meteo, puteți ști cum va fi vremea fără a fi nevoie să deschideți aplicația.

Unele aplicații pe care le-ați instalat ar putea avea un widget care vă așteaptă să îl adăugați pe ecranul de pornire. Continuați să citiți pentru a descoperi cum să verificați dacă o aplicație are un widget și cum să o adăugați pe ecranul de pornire al dispozitivului dvs.

Ce este un widget pe Android?

Un widget Android nu este același lucru cu o comandă rapidă pentru o aplicație. Widgeturile sunt ca niște aplicații interactive mici pe care le puteți utiliza pe ecranul de pornire. Aceste mini-aplicații vă vor afișa datele pentru care a fost creată aplicația, cum ar fi widget-urile meteo menționate mai devreme.

Nu toate aplicațiile vin cu propriul lor widget, așa că dacă aveți nevoie vreodată de un widget pentru o anumită sarcină, puteți verifica Google Play pentru a vedea dacă există unul pe care îl puteți descărca. Cele mai comune tipuri de widget-uri pe care le veți vedea sunt:

  • Vreme
  • Ceasuri
  • Note
  • Sarcini
  • Liste
  • E-mail
  • Instrumente de productivitate

Cum să adăugați un widget pe ecranul de pornire Android 10

Să presupunem că ați instalat un widget cu ceas și doriți să-l adăugați pe ecranul de pornire. Odată ce aplicația s-a terminat de instalat, veți vedea pictograma aplicației care apare pe ecranul de pornire, dar nu widgetul în sine.

Apăsați lung pe o zonă goală de pe ecranul dvs. de start și atingeți opțiunea widget-uri.

Tot ce trebuie să știți despre widget-uri pe Android 10

Derulați prin opțiunile widget-ului și apăsați lung pe el când îl găsiți. Când apăsați lung pe widget, va apărea ecranul dvs. de pornire, așa că atunci când acesta plasează widget-ul acolo unde este suficient spațiu pentru el.

Veți vedea puncte albe în jurul widgetului, utilizați aceste puncte pentru a-l redimensiona. Dacă vreodată trebuie să mutați widget-ul, apăsați lung pe el și mutați-l în noua locație. Aceiași pași se aplică dacă dispozitivul dvs. Android rulează pe Android Pie.

Cum să eliminați un widget pe Android 10

Când este timpul să vă luați rămas bun de la un widget, apăsați lung pe el și glisați în sus a ecranului dvs. spre Elimina opțiune, asta e tot ce există.

Tot ce trebuie să știți despre widget-uri pe Android 10

Cum să adăugați mai mult spațiu pentru widget-uri

Când aveți atât de multe aplicații pe dispozitiv, încât rămâneți fără spațiu pe ecranul de pornire pentru un widget, apăsați lung pe widget și glisați-l spre dreapta.

Procedând astfel, se va crea spațiu suplimentar pentru widget. Dacă nu se întâmplă nimic când faci asta, fără să dai drumul widget-ului, deplasează-l la stânga și mai încearcă o dată, dar de data aceasta încearcă să-l muți cât poți de stânga.

Nu vă faceți griji dacă este nevoie de câteva încercări, este nevoie doar de puțină practică.

Cum să verificați dacă o aplicație instalată are un widget – Android 9 și 10

Pentru a verifica dacă o aplicație instalată pe dispozitivul dvs. are un widget disponibil pentru Android 9 (tabletă), apăsați lung pe un spațiu gol de pe ecranul de pornire și atingeți opțiunea Widgeturi. Puteți căuta un widget glisând în lateral sau utilizând opțiunea de căutare din partea de sus.

Tot ce trebuie să știți despre widget-uri pe Android 10

Numerele pe care le vedeți în partea dreaptă sus a fiecărui pătrat indică numărul de widget-uri disponibile pentru acea aplicație. Dacă există un singur widget disponibil, vă puteți da seama, deoarece singurul lucru pe care îl veți vedea este cât de mare este widgetul. Pentru a vedea un exemplu, vă rugăm să priviți widgetul Feedly din imaginea de mai sus.

Dacă aplicația de interes are un widget, atingeți-l pentru a vedea widget-urile disponibile, în dreapta sus a fiecăruia, veți vedea cât de mare este fiecare widget.

Tot ce trebuie să știți despre widget-uri pe Android 10

Lucrurile vor arăta puțin diferit dacă utilizați un telefon Android cu Android 10. Nu veți avea funcția de căutare, dar veți avea un glisor în lateral pentru o găsire ușoară.

Pe măsură ce glisați în jos, va fi afișată o scrisoare care vă anunță dacă vă aflați în apropierea aplicației pe care o căutați. De exemplu, dacă căutați o aplicație Google, litera G va fi afișată, astfel încât să știți că sunteți acolo unde trebuie să fiți.

Concluzie

Widgeturile pot fi utile, deoarece vă oferă acces mai rapid la aplicația de care aveți nevoie. Numărul de widget-uri pe care le puteți alege se va reduce la numărul de opțiuni oferite de aplicația specifică. Ce widget-uri sunt obligatorii pe ecranul dvs. de start?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.