Trimiterea de fișiere mari prin Gmail

Trimiterea de fișiere mari prin Gmail

Având în vedere că Google și Alphabet controlează o parte masivă a pieței de e-mail de astăzi, mulți oameni folosesc Gmail pentru e-mailurile personale și de serviciu. Una dintre cele mai importante funcții ale oricărui cont de e-mail, pe lângă comunicare, este de a trimite fișiere și alte documente.

În prezent, dimensiunea maximă a fișierului care poate fi trimis prin Gmail este de 50 MB. Acest lucru ar reprezenta cele mai multe fișiere de dimensiuni decente, dar nici măcar nu se compară cu fișierele de dimensiuni potențial de mai multe GB care adesea trebuie trimise prin e-mail. Iată câteva moduri prin care puteți ocoli restricțiile privind dimensiunea fișierelor Gmail și puteți trimite prin e-mail acele fișiere mai mari.

Trimiterea prin e-mail a hyperlinkurilor fișierelor utilizând Google Drive

Unul dintre avantajele de a avea un cont personal de Gmail este că ai acces la toate aplicațiile Google, de la Google Play la Google Translate și chiar Youtube. Trimiterea prin e-mail a unui fișier folosind un hyperlink necesită utilizarea Google Drive, care este aplicația de specialitate Google utilizată pentru stocarea fișierelor și crearea de documente.

  • Pentru a trimite prin e-mail fișierul dorit prin Gmail, deschideți mai întâi Google Drive. Acesta poate fi găsit în colțul din dreapta sus al oricărei pagini de căutare Google, sub semnul lire sterline.
  • Trageți fișierul în Google Drive.
  • După ce ați făcut acest lucru, deschideți fișierul în Google Drive și acordați permisiunea destinatarului e-mailului dvs. de a accesa fișierul. Acest lucru se poate face pe Google Drive, făcând clic dreapta pe document și făcând clic pe Partajare.
  • Aici, puteți introduce adresa de e-mail a persoanei căreia doriți să partajați documentul sau căreia îi permiteți accesul.
  • Copiați și inserați hyperlinkul de acolo în e-mailul pe Gmail pe care doriți să-l trimiteți și, odată cu acesta, trimiteți!

Persoana care vă primește e-mailul (dacă are un cont Gmail) poate deschide hyperlinkul din Gmail către același fișier/document de pe propriul Google Drive (dacă are și un cont Gmail). Această metodă funcționează numai dacă atât dvs., cât și cealaltă persoană aveți conturi Gmail.

Utilizarea Dropbox pentru a trimite fișiere

Dropbox, ca și Google Drive, este o aplicație de stocare a fișierelor. Cu toate acestea, diferența dintre cele două este că nu are nicio legătură cu niciun serviciu Google. Acest lucru îngreunează trimiterea directă a fișierelor între conturile dvs. de e-mail, dar este totuși posibil să trimiteți fișiere între e-mailuri, chiar dacă un utilizator nu are propriul cont Gmail. Pentru ca această metodă să funcționeze, ambele persoane trebuie să aibă aplicația Dropbox instalată pe computer.

Pentru a partaja fișiere, adăugați Dropbox la un desktop sau un dosar de descărcare pe care l-ați creat deja pe computer. Adăugați fișierul pe care doriți să-l trimiteți prin e-mail în dosar. Aplicația Dropbox vă va permite să produceți apoi un hyperlink care direcționează persoana căreia doriți să trimiteți un mesaj către dosar. Copiați și inserați acest hyperlink pe e-mailul de pe Gmail și apoi trimiteți-l.

rezumat

Multe aplicații Google, cum ar fi Gmail și Google Drive, necesită o înțelegere aprofundată a funcționării lor interioare. Gmail nu face excepție de la aceasta. Fiind un serviciu de e-mail, una dintre cele mai esențiale funcții ale sale este posibilitatea de a trimite fișiere. Deși dimensiunea maximă a fișierului sau documentului pe care o puteți trimite este mai mică, puteți totuși să ocoliți această limitare prin simpla copiere și inserare a unui hyperlink sau două, permițându-vă să vedeți și să accesați (și persoana pe care o trimiteți prin e-mail pentru a vedea și acces) fișiere mari atât pentru afaceri, cât și pentru uz personal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.