Trimiteți fișierul PRN la imprimantă

Trimiteți fișierul PRN la imprimantă

Un fișier PRN este un tip de fișier care poate fi citit de imprimante. Practic, este un fișier de ieșire generic pe care imprimantele îl pot înțelege. Uneori veți ajunge cu unul dintre aceste fișiere și va trebui să-l imprimați.

Obișnuiați să imprimați aceste fișiere pe imprimanta locală folosind comanda COPY /BC:FILENAME.PRN LPT1:. În zilele noastre, imprimantele nu mai sunt atașate la LPT1. În schimb, sunt folosite cabluri USB. Deci, trebuie să utilizați metoda de rețea pentru a imprima fișierul. Iată cum să faci asta în Windows.

Opțiunea 1 – Utilizarea software-ului

descarca si instaleaza PrintPRNtoPrinter iar software-ul va face treaba pentru tine.

Opțiunea 2 – Utilizarea comenzilor în Windows

  1. Partajați imprimanta în rețea. Dacă imprimanta pe care o utilizați se află deja într-o rețea, cum ar fi rețeaua companiei dvs., săriți peste acest pas.
  2. Acum trebuie să găsim calea de rețea către imprimanta dvs. Dacă imprimanta pe care doriți să imprimați este o imprimantă de rețea partajată de companie care nu este atașată la computerul dvs., ar trebui să aibă numele serverului și numele imprimantei în lista dvs. de Imprimante. Va spune ceva de genul printname pe serverp sau LaserJet pe serverul de imprimare. Deci calea către aceste imprimante ar fi \serverpnume imprimantă și \printserverLaserJet respectiv.
  3. Dacă imprimanta este atașată la computer, calea va fi numele computerului și apoi numele imprimantei. Puteți găsi numele computerului dvs. făcând clic dreapta Calculatorul meu și selectând Proprietăți sub Numele calculatorului fila. Numele imprimantei poate fi găsit sub Imprimante în Windows făcând clic dreapta pe imprimantă și selectând Proprietăți. Numele imprimantei este în câmpul de sus. Deci, dacă numele computerului meu este TP123 iar numele imprimantei este LaserJet, calea ar fi \TP123LaserJet.
  4. Înarmați cu aceste informații, putem merge apoi la Start > Run și utilizați această comandă pentru a copia fișierul pe imprimantă. Această comandă presupune că fișierul PRN este localizat pe rădăcina unității C:
    • COPIEAZĂ /BC:FILENAME.PRN \TP123LaserJet

Imprimanta ar trebui apoi să imprime conținutul fișierului PRN.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.