TunnelBear VPN Review

TunnelBear VPN Review

TunnelBear este un serviciu VPN de încredere cu sediul în Canada și deținut de McAfee, cu un set de caracteristici rezonabil, deși nu larg și doar câteva dezavantaje.

Pro Contra
Securitate puternică Selecție mică de server
Intimitate puternică Nu deblochează în mod fiabil Netflix sau alte site-uri de streaming.
Comutator de oprire VPN Nicio politică de rambursare
Fără scurgeri Doar 500 MB pe lună cu nivelul gratuit
Preț rezonabil Fără suport pentru router
Trafic P2P permis Fără blocare de anunțuri integrate
Accesul la Tor este permis Nicio opțiune VPN dublă
Aplicații mobile și desktop Nicio opțiune pentru un IP dedicat
Planul de 3 ani include 3 ani gratuiti de acces la un manager de parole.

Securitate

TunnelBear acceptă cele mai bune configurații de securitate disponibile atât cu protocolul OpenVPN, cât și cu algoritmul de criptare AES de 256 de biți activat și utilizat ca implicit pe toate platformele. Puteți fi sigur că conexiunea dintre dispozitiv și serverul VPN este sigură.

Sfat: Criptarea este un proces de codificare a datelor cu un algoritm de criptare și o cheie de criptare, astfel încât să poată fi decriptate și citite numai cu cheia de criptare. AES pe 256 de biți este cel mai puternic algoritm de criptare disponibil. „256-bit” înseamnă că există 2^256 sau două înmulțite de 256 de ori, posibile chei de criptare. Acest număr este mai mare decât numărul de atomi despre care se crede că sunt în univers, ceea ce înseamnă că este inimaginabil de dificil să spargi AES pe 256 de biți. Chiar dacă ați avea acces dedicat la un supercomputer și secole de timp, este puțin probabil să ghiciți corect o cheie de criptare.

TunnelBear a fost auditat independent anual din 2017. Rezultatele auditului din 2019 sunt disponibile Aici și arată că, deși există încă vulnerabilități identificate în codul TunnelBear, acestea sunt remediate cât mai repede posibil.

Confidențialitate

TunnelBear are o politică strictă de interzicere a jurnalelor, ceea ce înseamnă că nu înregistrează detalii despre activitatea ta de navigare. Cele câteva detalii pe care le înregistrează sunt; Ce versiune de sistem de operare utilizați, ce versiune de aplicație aveți, dacă ați fost activ pentru o lună și utilizarea lunară totală a lățimii de bandă. Aceasta înseamnă că navigarea dvs. în timp ce utilizați TunnelBear este privată, deoarece niciuna dintre aceste date nu poate fi folosită pentru a vă identifica pe dvs. și activitatea dvs.

TunnelBear nu scurge date prin IPv6, DNS sau WebRTC. De asemenea, are un comutator kill numit VigilantBear care va bloca orice trafic de rețea atunci când nu sunteți conectat la VPN, pentru a evita navigarea accidentală fără protecție VPN.

Rețea relativ mică

TunnelBear nu face publicitate câte servere VPN are în total; cu toate acestea, are cel puțin un server în 23 de țări diferite. Aceasta nu este o rețea deosebit de mare în comparație cu alte VPN-uri, chiar și cu cele care costă mai puțini bani, dar poate fi suficientă pentru unii utilizatori.

Acces

TunnelBear permite trafic P2P, cum ar fi torrentul și accesul la rețeaua Tor. Este posibil ca unele servere să poată debloca Netflix și alte site-uri de streaming, dar majoritatea au mesaje de eroare, deoarece Netflix face tot posibilul să blocheze serverele VPN de la eludarea restricțiilor.

Preț și platforme

TunnelBear oferă un nivel gratuit, cu un plafon limitat de doar 500 MB pe lună. Acest plafon de date este aproape ridicol de mic, mai ales având în vedere lipsa garanției de rambursare a banilor sau a perioadei de probă gratuită. 500 MB pe lună sunt singurele date pe care le puteți folosi pentru a testa serviciul înainte de a cheltui bani pe el.

Prețurile pentru planurile plătite încep de la 3,33 USD pe lună pentru un pachet de trei ani, plătibil în avans. Toate planurile plătite acoperă până la cinci dispozitive conectate simultan. Planurile plătite de trei ani includ, de asemenea, trei ani gratuit de manager de parole RememBear.

Aplicațiile sunt disponibile pe Windows, macOS, iOS și Android. TunnelBear oferă suport limitat pentru Linux, inclusiv un ghid de instalare. Routerele, totuși, nu sunt acceptate în mod activ. Este posibil să puteți utiliza fișierele de configurare Linux OpenVPN pe un router, dar aceasta nu este o opțiune acceptată.

In plus

TunnelBear oferă o extensie gratuită de browser de blocare a reclamelor pentru Chrome, iar o extensie VPN-proxy bazată pe browser este disponibilă și pentru Chrome, Firefox și Opera.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.