TurboGrafx-16 Mini Review și reacții

TurboGrafx-16 Mini Review și reacții

NEC a lansat TurboGrafx-16 original la sfârșitul anilor ’80 în SUA, dar din cauza dominației pieței de către SNES și SEGA Genesis, consola NEC pur și simplu nu a reușit să-și cimenteze poziția de consolă de uz casnic. Acum, cu emulatori ai diferitelor clasice care au fost lansate în ultimii ani, Hudson Soft a lansat TurboGrafx-16 mini ca răspuns pentru fanii săi originali, iar aici este recenzia.

Preț

Având în vedere că această consolă este doar o versiune mai mică a vechiului TurboGrafx-16 din anii ’80, prețul său de piață este destul de ridicat la 100 USD. Această consolă este direcționată către un grup foarte de nișă de oameni cărora le-a plăcut consola originală sau care sunt nostalgici pentru jocurile retro (deoarece este capabilă doar să emuleze jocuri din era de 16 biți) și probabil că puteți obține un PS4 sau Xbox One folosit. in schimb. Dar dacă dorești să ai experiența unei console mai vechi, atunci s-ar putea să trebuiască să o cumperi la acest preț.

Proiecta

Designul amintește de TurboGrafx-16 mai vechi, dar are aproximativ jumătate de dimensiunea fratelui său mai mare. Așa că dacă ai fost un fan al acestui design, atunci nu vei rata mare lucru, iar asta îmi place. Are o carcasă din plastic dur cu eticheta TurboGrafx 16 imprimată deasupra. Pentru a adăuga mai multe detalii, au inclus slotul în care ar merge cartea de joc, deși nu servește niciunui scop. De asemenea, au adăugat o extensie de plastic detașabilă care ascunde portul HDMI și cablul micro USB, ceea ce face gestionarea cablurilor mai bună. Partea frontală este formată din două porturi USB pentru două controlere, ceea ce este uimitor, deoarece consola originală avea un singur port.

Doar un controler este inclus în consolă și constă din două butoane pentru față, un D-pad pentru direcție, o pereche de butoane de pornire și selectare și două comutatoare turbo-foc deasupra butoanelor faciale. Include un cablu de 10 picioare, ceea ce este convenabil. Calitatea constructiei este medie, avand in vedere ca este realizata din plastic si este foarte usoara. Este dezamăgitor pentru că, la acest preț, ar fi trebuit să includă două controlere cu consola. Dacă doriți să achiziționați un al doilea controler, vă va costa 24,99 USD și este destul de frustrant.

Interfața cu utilizatorul

Atenția la detalii în interfața cu utilizatorul este destul de remarcabilă. Când porniți consola, vi se prezintă mai întâi meniul TurboGrafx, cu o selecție de jocuri la dispoziția dumneavoastră. Pe măsură ce le răsfoiți, puteți vedea numărul de jucători suplimentari care sunt compatibile cu acesta. Când mergeți în colțul din dreapta, aveți trei opțiuni din care să alegeți: setări, sortarea titlurilor și opțiunea de a naviga între TurboGrafx și consola PC Engine. Există o animație a unui televizor vechi care se oprește la schimbarea dintre console, ceea ce dă un aer nostalgic experienței. Ei au adăugat această caracteristică unică în care, dacă alegeți un cartus original sau un joc CD, acesta va reda animația și efectele sonore ale acelui format, cum ar fi rotirea CD-ului sau introducerea cartusului, care este o caracteristică pe care fanii o vor aprecia cu siguranță.

Performanţă

Consola rulează și funcționează ca orice alt emulator modern lansat în ultimii ani. Poate transporta jocurile în spațiul de stocare de la bord și, spre deosebire de versiunea mai veche, are conectivitate HDMI, astfel încât să vă puteți bucura de jocurile retro preferate pe un televizor de înaltă rezoluție. Consola poate juca cu ușurință toate jocurile incluse, fără sughițuri în timpul jocului.

Și controlerul este foarte receptiv. De asemenea, vă oferă posibilitatea de a alege dintre cinci setări diferite de afișare, dintre care nu în ultimul rând este afișajul turbo express care emulează un vechi TurboGrafx 16 cu un ecran mic încorporat. Dar acest mod nu este recomandat deoarece jocul devine indecis de mic și greu de văzut. Este încă un element grozav, totuși.

Jocuri

Această consolă vine cu 57 de titluri cuprinzând atât TurboGrafx-16, cât și PC Engine. Include favoritele publicului, cum ar fi Bomberman ’93, Neutopia I & II, Ys Book I & II, care au fost minunat de jucat, împreună cu încă 20 de titluri. Dar aici este o problemă. Majoritatea titlurilor provin din PC Engine și nu sunt traduse din japoneză. S-ar putea să-i înstrăineze pe fani, împiedicându-i să se scufunde în aceste jocuri, dar vă puteți bucura în continuare de jocuri dacă limba nu este o barieră.

Concluzie

În cele din urmă, această consolă aduce un omagiu ediției mai vechi. Chiar dacă este puțin costisitor, l-aș recomanda totuși persoanelor care doresc să-și retrăiască zilele jucând vechea consolă retro și celor care caută altceva decât titlurile tipice, cu grafică ridicată, care sunt disponibile astăzi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.