Utilizați telefonul Samsung ca telecomandă

Utilizați telefonul Samsung ca telecomandă

Ținerea evidenței telefoanelor este destul de dificilă – este și mai enervant să urmărești telecomenzile televizorului în același timp. Din fericire, dacă aveți configurația corectă a dispozitivului, este posibil să nu mai fiți nevoit să continuați să căutați acea telecomandă – vă puteți folosi telefonul.

Există mai multe moduri de a face acest lucru cu un dispozitiv Samsung – iată câteva dintre preferatele noastre.

  1. SmartThings (necesită Samsung TV)

Pe majoritatea dispozitivelor Samsung moderne, veți găsi o aplicație numită SmartThings. Îl puteți folosi pentru a vă controla cu ușurință televizorul Samsung. Trebuie să-l conectați la telefon – pentru a face acest lucru, lansați aplicația SmartThings și atingeți butonul Adăugare pentru a adăuga televizorul.

Activați Bluetooth pe televizor (modul de a face acest lucru depinde de modelul de televizor pe care îl aveți), apoi apăsați butonul Scan și va apărea televizorul dvs. Puteți adăuga și alte dispozitive, dar odată ce televizorul este conectat, reporniți aplicația și atingeți pictograma pentru televizor.

Ecranul dvs. se va transforma într-o telecomandă – opțiunile disponibile vor depinde de televizorul dvs. Cel puțin, veți vedea un buton pentru a comuta sursele, a vă schimba volumul și canalele și un buton pentru a dezactiva sunetul. Puteți începe imediat să vă folosiți telefonul ca telecomandă!

  1. Casting pe YouTube

Dacă televizorul dvs. acceptă aplicația YouTube, puteți utiliza cu ușurință telefonul pentru a controla ceea ce vizionați. Mai întâi, trebuie să lansați aplicația YouTube atât pe televizor, cât și pe telefon. Conectați-vă la contul dvs. YouTube – trebuie să fie același cont pe ambele dispozitive.

Apoi (poate fi necesar să reporniți mai întâi aplicația pentru telefon), când atingeți un nou videoclip de pe telefon, vi se va solicita să alegeți dintre două opțiuni – vizionarea locală și proiectarea lui pe televizor. Dacă o alegeți pe cea din urmă, puteți controla coada de vizionare, puteți întrerupe și reda după bunul plac, puteți chiar sări înainte sau la o anumită parte a videoclipului.

Aceste funcții sunt însă limitate la aplicația dvs. YouTube – acest lucru nu vă va permite să controlați alte funcții TV, cum ar fi canalele normale sau chiar alte aplicații.

  1. AndroidTV (necesită un dispozitiv Android TV)

Dacă aveți un televizor Android, vă puteți configura cu ușurință telefonul ca telecomandă pe acesta. Pentru a face acest lucru, trebuie să accesați Magazinul Play și să descărcați Telecomanda AndroidTV aplicația. Apoi, va trebui să conectați televizorul și telefonul la aceeași rețea Wi-Fi.

Deschideți aplicația și selectați numele televizorului dvs. (probabil va fi singurul care va apărea dacă nu aveți mai multe televizoare Android).

Pentru a asocia cele două dispozitive, va trebui să introduceți un PIN care apare pe ecranul televizorului. Introduceți-l în telefon și selectați Asociere – apoi puteți controla televizorul de la distanță. Are chiar și recunoaștere vocală – atingeți butonul microfonului de pe telefon pentru a direcționa comenzile vocale direct către televizor.

Veți avea toate opțiunile pe care le puteți dori de la o telecomandă – salvați pentru una. Aplicația nu vă permite să opriți televizorul prin intermediul telefonului. Pentru asta, veți avea nevoie fie de telecomanda obișnuită, fie de comutatorul hardware de pe televizor.

  1. Aplicații suplimentare (este necesar senzor IR)

Există aplicații suplimentare disponibile care vă permit să folosiți telefonul ca telecomandă – printre cele mai populare opțiuni se numără AnyMote și ASmartRemote IR. Ambele folosesc tehnologia IR care conectează telecomenzile obișnuite la televizoare – o funcție care este încorporată în multe, dar nu toate dispozitivele Samsung au. Dacă a dvs. nu funcționează, aceste opțiuni nu vor funcționa, din păcate, nu fără un dispozitiv suplimentar, care nu ar fi mai convenabil decât o telecomandă standard în primul rând.

Tehnologia IR sau Infra-Roșu se găsește în dispozitive precum Samsung Galaxy S4, S5, Note 3, Galaxy Tab și alte câteva dispozitive. Pentru a utiliza una dintre ele ca telecomandă, instalați o aplicație pentru telecomandă IR și asociați-o cu televizorul. Pașii exacti pentru a face acest lucru vor depinde de aplicația pe care o alegeți și de televizorul dvs.

Cu AnyMote și ASmartRemote IR, va trebui să lansați aplicația și să urmați instrucțiunile de pe ecran specifice mărcii și modelului dvs. de televizor acolo. Când l-ați configurat cu succes, telefonul dvs. va putea funcționa exact ca orice altă telecomandă universală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.