Windows 10: Activați/dezactivați descărcarea prin conexiune măsurată

Windows 10: Activați/dezactivați descărcarea prin conexiune măsurată

Dacă conexiunea dvs. la internet are o limită de descărcare stabilită de ISP-ul dvs., atunci probabil că veți fi cu ochii pe utilizarea lunară a internetului pentru a vă asigura că nu vă depășiți limita. O modalitate de a ajuta la reducerea cantității de date pe care o folosește computerul este să configurați conexiunea la rețea să fie o „conexiune măsurată” pe computer. O conexiune măsurată este o conexiune care are o taxă legată de utilizarea datelor.

Configurarea conexiunii de rețea pentru a fi o conexiune măsurată reduce cantitatea de date pe care le descarcă aplicațiile Windows și Microsoft Store. Scopul acestui lucru este de a reduce impactul descărcărilor în fundal asupra utilizării datelor. Puteți citi ghidul nostru aici {INSERT LINK TO OTHER ARTICLE} dacă doriți să știți cum să configurați o conexiune de rețea ca o conexiune contorizată.

Sfat: aplicațiile instalate de pe internet nu sunt afectate de această setare, deoarece nu pot fi gestionate în acest mod.

Unul dintre lucrurile pe care le dezactivează o conexiune măsurată este descărcarea oricăror actualizări Windows care nu sunt remedieri critice de securitate. Din păcate, acest lucru vă poate duce să nu primiți actualizări ale caracteristicilor care pot include funcțiile Windows pe care le doriți. Acest ghid vă va ghida prin procesul de activare a descărcării actualizărilor printr-o conexiune măsurată.

Pentru a activa descărcarea actualizărilor Windows prin conexiuni măsurate, trebuie să deschideți aplicația Setări la opțiunile avansate de actualizare Windows. Puteți face acest lucru apăsând tasta Windows și tastând „Opțiuni avansate de actualizare Windows” și apăsând Enter. Apoi, trebuie să comutați cursorul pentru „Descărcare actualizată prin conexiuni contorizate (se pot aplica taxe suplimentare)” la „Activat”.

Sfat: Această setare se aplică tuturor rețelelor contorizate și nu trebuie să fie activată sau dezactivată pentru fiecare rețea. Rețelele necontorizate rămân neafectate.

Activați „Descărcați actualizat prin conexiuni măsurate” pentru a descărca actualizări Windows prin conexiuni măsurate.

Cu descărcările printr-o conexiune măsurată dezactivată, așa cum este implicit, se vor descărca numai actualizările de securitate Windows de severitate critică. Dacă doriți să primiți toate celelalte actualizări Windows printr-o conexiune măsurată, trebuie să schimbați această setare la „Activat”.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.