Windows 10: Adăugați un nou album în aplicația Fotografii

Windows 10: Adăugați un nou album în aplicația Fotografii

Aplicația Fotografii din Windows 10 include automat folderele implicite de imagini din Windows. Includerea acestor foldere importă conținutul lor în aplicația Fotografii. Odată importate, Fotografiile poate analiza automat fotografiile din albumul dvs. și poate încerca să le ordoneze în albume pe baza conținutului. Dacă ați activat setarea, Fotografiile poate efectua și recunoașterea facială pentru fotografiile din albumele incluse. Acest ghid vă va ghida prin procesul de import a unui album în Fotografii.

Importul unui nou album

Sfat: Orice folder importat include și toate subfolderele. Aceasta înseamnă că trebuie să includeți doar folderul de sus, care include toate fotografiile pe care doriți să le importați, nu trebuie să importați fiecare folder individual.

Primul pas este să deschideți aplicația Fotografii. Pentru a face acest lucru, apăsați tasta Windows, tastați „Fotografii” și apăsați Enter. Apoi, doriți să deschideți setările făcând clic pe pictograma punctelor de suspensie din colțul din dreapta sus și selectând „Setări” din meniul derulant.

Deschideți setările făcând clic pe pictograma punctelor de suspensie din dreapta sus și apoi făcând clic pe „Setări”.

Faceți clic pe butonul „Adăugați un folder”, este opțiunea cea mai de sus din setări. Aceasta poate deschide o fereastră care va sugera câteva foldere ca potențiale albume pe care ați dori să le importați. Aceste sugestii vor include, de asemenea, o mică mostră de imagini în miniatură din folder. Dacă doriți să importați oricare dintre acele foldere, doar bifați caseta de selectare corespunzătoare.

Sfat: puteți importa mai multe dosare sugerate simultan.

Windows 10: Adăugați un nou album în aplicația Fotografii
Selectați din folderele sugerate, dacă este cazul și faceți clic pe „Adăugați foldere”.

Dacă doriți să importați un folder care nu se află în lista sugerată, puteți face clic pe „Adăugați alt folder” în partea de jos a ferestrei de sugestii de foldere. Aceasta va deschide o nouă fereastră, în care trebuie să răsfoiți folderul pe care doriți să îl importați, apoi faceți clic pe „Selectați folderul”. Acesta îl va adăuga la lista de foldere sugerate și îl va selecta automat.

După ce ați adăugat toate dosarele dorite în folderele sugerate și ați selectat oricare dintre sugestiile automate pe care doriți să le importați, faceți clic pe „Adăugați foldere”.

Dacă fereastra de folder sugerată nu se deschide pentru dvs., va trebui, în schimb, să căutați dosarele pe care doriți să le importați manual.

Sfat: dacă căutați manual dosare, puteți importa doar un dosar odată.

După ce ați importat toate folderele dorite, ieșiți înapoi din setări făcând clic pe săgeata din colțul din stânga sus. Fotografiile tale vor apărea acum în „Colecție” și în alte file.

Sfat: dacă aveți un număr mare de fotografii de importat, poate dura ceva timp până când toate apar și generează miniaturi.

Crearea unui album cu fotografii existente

Ca alternativă, dacă ați importat deja toate fotografiile dorite și doriți doar să le sortați într-un album nou, puteți face acest lucru din fila Albume. Faceți clic pe fila Albume din bara de sus, apoi faceți clic pe „Album nou”.

Windows 10: Adăugați un nou album în aplicația Fotografii
Faceți clic pe „Album nou” în fila Albume.

În ecranul Creare album nou, puteți selecta ce fotografii doriți să fie incluse în noul album, apoi faceți clic pe „Creați” în colțul din dreapta sus.

Windows 10: Adăugați un nou album în aplicația Fotografii
Selectați fotografiile pe care doriți să le includeți în noul album, apoi faceți clic pe „Creați”.

Pe ecranul următor, puteți denumi noul album făcând clic pe pictograma creion de lângă numele implicit al „Album”. Introduceți numele noului album, apoi apăsați Enter.

Windows 10: Adăugați un nou album în aplicația Fotografii
Denumiți-vă albumul făcând clic pe pictograma creion de lângă numele implicit al „Album”.

Pentru a ieși din această vizualizare și a reveni la lista principală de albume, dați clic pe săgeata din colțul din stânga sus. Noul tău album va apărea acum în lista de albume.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.