Windows 10: Afișați dimensiunea folderelor

Windows 10: Afișați dimensiunea folderelor

Exploratorul de fișiere Windows 10 are o mulțime de funcții utile, dar multe dintre ele nu sunt prea evidente. Dacă doriți să vedeți dimensiunea folderelor dvs., aveți mai multe opțiuni disponibile. Iată câteva dintre cele mai bune:

  1. Planare

Dacă doriți să vedeți dimensiunea folderelor dvs., puteți face acest lucru doar trecând cu mouse-ul peste un dosar. Deschideți File Explorer într-o locație aleatorie și plasați cursorul pentru o secundă sau două peste folderul în cauză.

Veți vedea câteva informații suplimentare acolo, iar o parte din acestea este dimensiunea dosarului!

Informații afișate la trecerea cursorului
  1. Faceți vizibilă dimensiunea

Dacă doriți să vedeți dimensiunea fișierelor în mod permanent, puteți modifica cu ușurință o setare pentru a face acest lucru posibil. Deschideți o fereastră de explorare a fișierelor și faceți clic dreapta pe câmpul „Nume” din partea de sus. Veți vedea câteva opțiuni – în special, opțiuni, care vă permit să alegeți ce fel de informații doriți să vedeți despre folderele dvs.

Windows 10: Afișați dimensiunea folderelor
Opțiuni

Selectați Dimensiune și proprietatea va apărea în extrema dreaptă a ferestrei dvs.

Sfat: În timp ce proprietatea dimensiune va apărea, uneori poate fi goală – Windows nu poate estima întotdeauna corect dimensiunile fișierelor în acea vizualizare, în special pentru folderele care conțin foldere suplimentare. Folosește una dintre celelalte metode dacă aceasta nu funcționează pentru tine!

  1. Proprietăți utilizator

Pentru cea mai detaliată vizualizare a dimensiunilor folderului, va trebui să utilizați caracteristica Proprietăți. Pentru a face acest lucru, faceți clic dreapta pe un folder și selectați Proprietăți în partea de jos a meniului.

Windows 10: Afișați dimensiunea folderelor
Proprietăți

Se va deschide o nouă fereastră și vă va arăta câteva informații suplimentare despre folderul dvs.

Windows 10: Afișați dimensiunea folderelor
Informații despre dimensiunea fișierului

Veți vedea ce dimensiune are un folder, dacă este comprimat, cât spațiu ocupă pe disc (aceasta este dimensiunea pe disc) și chiar câte alte fișiere și foldere sunt în folder.

Sfat: Windows caută doar folderul propriu-zis, nu sub-dosare. Deci, dacă folderul dvs. conține două fișiere și două foldere, fiecare cu două fișiere fiecare, această vizualizare va spune în continuare două fișiere și două foldere. Nu contorizează fișierele din acele foldere în numărul total de fișiere, dar le numără în proprietatea dimensiune folder de X MB, de exemplu.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.