Windows 10: Blocați accesul aplicațiilor în istoricul apelurilor

Windows 10: Blocați accesul aplicațiilor în istoricul apelurilor

Calculatoarele au parcurs un drum lung de pe vremea lui Pong și DOS – acum pot face multe dintre aceleași lucruri pe care telefoanele noastre le pot face. Cu configurarea corectă a serviciilor, care include efectuarea apelurilor și păstrarea evidenței acestora. Aceasta înseamnă istoricul apelurilor dvs. – o funcție care permite aplicațiilor să vadă cu cine ați vorbit.

Deși poate fi util să permiteți aplicațiilor precum Cortana acces la acest lucru dacă o utilizați în mod regulat, nu trebuie să îl permiteți și îl puteți dezactiva dacă doriți. Pentru a face acest lucru, deschideți setările de confidențialitate atingând tasta Windows și tastând „Confidențialitate”, apoi apăsând Enter.

Opțiunile

Derulați în jos în stânga până când găsiți o opțiune etichetată Istoricul apelurilor. Faceți clic pe el și veți vedea opțiunile dvs. Primul vă permite să dezactivați accesul la istoricul apelurilor pe întreg computerul dacă sunteți administrator. Dacă această opțiune este dezactivată, înseamnă că nu veți putea permite aplicațiilor să acceseze istoricul apelurilor, nici altor utilizatori de pe aceeași mașină.

Opțiunile pe care le veți dori cel mai probabil sunt sub aceasta. În primul rând, există unul care vă permite să dezactivați accesul la istoricul apelurilor pentru toate aplicațiile, apoi există unul în care puteți seta restricții pentru aplicațiile individuale. Îl puteți porni sau dezactiva pentru fiecare aplicație după cum doriți.

Sfat: Este important să știți că ceea ce dezactivați aici nu este istoricul apelurilor în sine – apelurile dvs. vor fi în continuare înregistrate. Tot ce faceți este să împiedicați aplicațiile să „vadă” respectivul istoric al apelurilor și să-l folosească din orice motiv.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.