Windows 10: Blocați aplicațiile să citească sau să trimită texte

Windows 10: Blocați aplicațiile să citească sau să trimită texte

Una dintre caracteristicile mai puțin cunoscute ale Windows 10 este că puteți trimite mesaje SMS și MMS. Aplicația de mesagerie se conectează și trimite mesaje prin telefonul dvs. Această aplicație și altele pot solicita permisiunea de a vă accesa istoricul SMS și MMS și pentru a trimite mesaje. Acest ghid vă va explica cum să blocați aplicațiile să nu aibă permisiunea de a citi sau de a trimite mesaje.

Setările se află în secțiunea de confidențialitate a aplicației Setări. Pentru a deschide aplicația Setări în pagina din dreapta, apăsați tasta Windows, tastați „Setări de confidențialitate pentru mesaje” și apăsați Enter. Există trei seturi de setări pe pagina Mesaje.

Cele trei setări de confidențialitate pentru mesajele text controlează accesul la nivel de computer, accesul la cont și, respectiv, accesul la aplicație.

Setarea de sus configurează dacă orice aplicație de pe orice cont de utilizator de pe dispozitiv poate accesa mesajele text. Această setare necesită privilegii administrative pentru a se modifica, deoarece afectează toți utilizatorii. Dacă această setare este dezactivată, toate conturile de pe dispozitiv vor fi blocate să nu permită accesul la mesajele text și chiar dacă modificați alte opțiuni nu va putea activa această funcție. Dacă această opțiune este activată, fiecare utilizator va putea să-și configureze propriile permisiuni pentru mesaje text.

A doua setare afectează numai utilizatorul curent și nu necesită permisiuni administrative pentru activare sau dezactivare. Dezactivarea acestei setări împiedică toate aplicațiile să poată accesa mesajele text. Lăsând această setare activată, aplicațiile pot accesa mesajele text.

Sfat: Aceste setări afectează numai aplicațiile din Windows Store. Aplicațiile desktop instalate de pe internet nu pot fi gestionate în acest fel.

Ultimul grup de setări vă permite să configurați permisiunile de accesare a mesajelor text în funcție de aplicație. Aici puteți dezactiva accesul pentru o aplicație și îl puteți activa pentru alta, în loc să configurați accesul pentru întregul cont de utilizator sau computer.

Sfat: Toate cele trei setări trebuie să fie setate la „Activat” pentru ca o aplicație să aibă permisiunea de a accesa mesajele dvs. text.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.