Windows 10: Ce sunt „orele de liniște”?

Windows 10: Ce sunt „orele de liniște”?

„Ore de liniște” – în versiunile mai noi numite și „Asistență la focalizare” – este o funcție din Windows 10 care dezactivează notificările. După cum sugerează și numele, este setat la un anumit interval de ore, iar funcția sa principală este de a dezactiva toate notificările aplicației. Nu le șterge și nu le suprimă – în schimb, acestea sunt colectate în Centrul de acțiune pentru a fi revizuite ulterior.

Cum se configurează Focus Assist

Puteți accesa cu ușurință setările Orelor de liniște fie prin pagina Setări, fie prin Centrul de acțiuni. Pentru a accesa primul, faceți clic pe butonul Start și apoi faceți clic pe roata de deasupra acestuia pentru a vă accesa Setările – apoi introduceți Orele de liniște sau Asistența la focalizare în bara de căutare pentru a fi dus la pagina Setări.

Setările din care puteți alege pentru Focus Assist.

Aici, puteți decide lucruri precum orele în care doriți ca notificările dvs. să fie dezactivate și ce tipuri de notificări (dacă există) ar trebui permise prin filtru. Puteți, de exemplu, să faceți astfel încât să poată trece numai alarmele sau notificările cu prioritate ridicată. Ceea ce contează ca notificări prioritare depinde de dvs. – vă puteți seta lista de priorități și din această pagină.

Pentru o schimbare mai rapidă, puteți accesa funcția și prin intermediul Centrului de acțiuni.

Windows 10: Ce sunt „orele de liniște”?
Acesta este Centrul tău de acțiune.

Pur și simplu faceți clic pe simbolul din dreapta jos din bara de activități și veți vedea o opțiune fie etichetată Focus Assist, fie Quiet Hours. Făcând clic pe acesta, se va roti prin diferite setări, precum și Pornit/Oprit.

De ce să folosiți Focus Assist?

Această funcție este ideală dacă fie căutați liniște și liniște în afara orelor de lucru, fie dacă doriți să lucrați netulburat în timpul zilei. Oricare ar fi, puteți personaliza orice interval de timp vi se potrivește cel mai bine – modul se va activa apoi zilnic în timpul acelor ore. Pentru utilizări unice, pur și simplu folosirea Centrului de acțiune pentru a-l porni și dezactiva va fi mai ușor și mai rapid.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.