Windows 10: Configurați memoria virtuală

Windows 10: Configurați memoria virtuală

Calculatoarele folosesc două tipuri principale de memorie: RAM și stocare. RAM este rapidă și costisitoare și este folosită pentru a stoca datele utilizate de programele care rulează în prezent. Stocarea, de obicei sub forma unui HDD sau SSD, este mai lentă și mai ieftină decât RAM și este folosită pentru a salva date pe termen lung. Folosind RAM rapidă pentru a stoca date pentru programele în uz curent, acestea pot încărca datele mai rapid. Dacă computerul nu are suficientă memorie RAM pentru programele încărcate în prezent, folosește memoria virtuală ca măsură temporară.

Memoria virtuală este o porțiune a unității de stocare alocată pentru a fi utilizată pentru a schimba datele stocate în RAM atunci când RAM este plină. Utilizarea spațiului de memorie virtuală are un impact asupra performanței. Orice date mutate acolo pot fi apoi accesate doar la viteze mai mici ale hard-d-ului. Acest impact asupra performanței este încă preferabil decât a nu avea deloc memorie virtuală, deoarece ar însemna doar ștergerea datelor din RAM atunci când aceasta este prea plină.

Deci, memoria virtuală este un lucru bun, dar cum configurezi câtă memorie virtuală are sistemul tău? Mai întâi, trebuie să deschideți Panoul de control și să navigați la „Panou de controlSistem și securitateSistem”. Faceți clic pe „Setări avansate de sistem” din partea stângă a paginii. În noua fereastră de proprietăți a sistemului, treceți la fila „Avansat” și apoi faceți clic pe butonul „Setări” din caseta Performanță.

În fereastra „Opțiuni de performanță”, treceți la fila „Avansat” și faceți clic pe „Modificare” în caseta „Memorie virtuală”. Aceasta va deschide acum fereastra de configurare a memoriei virtuale. De aici puteți configura cantitatea de spațiu pe hard disk de pe fiecare dintre hard disk-urile dvs. alocată pentru utilizarea memoriei virtuale. Trebuie doar să debifați „Gestionați automat dimensiunea fișierului de paginare pentru toate unitățile” și apoi să selectați o dimensiune personalizată pentru fiecare unitate.

În general, ar trebui să alocați aproximativ 4 GB de spațiu de stocare pentru a fi utilizat ca memorie virtuală, acest lucru va fi mai mult decât suficient pentru orice volum de lucru rezonabil. Windows recomandă cel puțin 800 MB, deoarece acest lucru permite spațiu pentru salvarea rapoartelor de eroare pentru blocări și ecrane albastre. Nu vă setați sistemul sub valoarea recomandată, deoarece riscați probleme de performanță la sarcini de lucru mai mari. Este demn de remarcat faptul că computerul dvs. nu utilizează această memorie virtuală până când RAM-ul real este epuizat.

Configurați cantitatea de memorie virtuală pe care o are computerul dvs.

Sfat: Dacă computerul rămâne fără memorie RAM și folosește memoria virtuală, ar trebui să actualizați cantitatea de RAM pe care o are computerul. Memoria virtuală nu este proiectată să acționeze în locul RAM, iar sistemul dumneavoastră va funcționa mult mai bine cu mai multă RAM. Pentru mașinile moderne, este recomandat un minim de 8 GB de RAM.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.