Windows 10: Copiere de rezervă și restaurare a datelor

Windows 10: Copiere de rezervă și restaurare a datelor

Copierea de rezervă a datelor este întotdeauna o idee bună – de fapt, este un pas important în protejarea acestor date de circumstanțe neprevăzute, cum ar fi un computer furat, un hard disk defect sau chiar o scurgere rapidă de sifon pe laptop.

Ar trebui să vă păstrați întotdeauna datele stocate în altă parte – un serviciu cloud ar fi cea mai bună opțiune, deoarece nu depinde de faptul că aveți sau păstrați o unitate fizică oriunde, dar va funcționa și ceva precum un stick USB sau un hard disk extern. Iată cum să faci asta în Windows 10.

Copii de rezervă de bază

Pe lângă întreținerea normală a fișierelor, Windows însuși vă permite, de asemenea, să faceți copii de rezervă și apoi să restaurați unele date. Pentru a face acest lucru, trebuie să accesați opțiunile de rezervă de pe computer. Apăsați tasta Windows de pe tastatură și tastați backup, apoi apăsați Enter.

În Windows 10, serviciul de backup se numește Istoricul fișierelor. Îl puteți folosi pentru a salva copii de rezervă ale sistemului dvs. oricând doriți. În mod implicit, Istoricul fișierelor va fi dezactivat. În acest meniu, puteți, totuși, să-l porniți.

Opțiuni de backup

Mai întâi, utilizați opțiunea „Adăugați o unitate” pentru a selecta pe ce unitate doriți să faceți backup fișierelor. Acesta poate fi un stick USB sau, dacă computerul are mai multe hard disk-uri instalate (de exemplu, o unitate C și D), puteți selecta una dintre ele. Mai exact, trebuie să fie cel care NU are instalarea Windows pe el.

Nu vă faceți griji, Windows vă va arăta doar unitățile care sunt eligibile pentru serviciu la un moment dat.

Windows 10: Copiere de rezervă și restaurare a datelor
Adăugarea unei unități

Când ați selectat unitatea potrivită, opțiunea se va schimba în „Fă backup automat fișierelor mele” – o comutare care va fi activată. Dacă ești mulțumit de asta, nu trebuie să faci nimic altceva! Dacă doriți să personalizați ceea ce faceți backup, urmați pașii suplimentari de mai jos.

Instructiuni suplimentare

Faceți clic pe „Mai multe opțiuni” dedesubt și veți vedea câteva opțiuni suplimentare.

Sfat: dacă faceți clic pe „Mai multe opțiuni” înainte de a selecta o unitate pentru a face backup, aceste opțiuni nu vor fi vizibile!

Windows 10: Copiere de rezervă și restaurare a datelor
Opțiuni suplimentare

Prima opțiune aici este un buton care vă va permite să faceți imediat o copie de rezervă a sistemului. Alternativ, puteți selecta, de asemenea, când face backup de computer și cât timp să păstrați copiile de rezervă. Vă rugăm să fiți conștienți de faptul că, deși fișierele de rezervă nu sunt prea mari, VOI ocupa mai mult spațiu pe măsură ce trece timpul, iar backup-urile frecvente care sunt păstrate „Pentru totdeauna” vor ocupa în cele din urmă mult spațiu. Luați în considerare schimbarea acestor setări cu ceva mai economisitor de spațiu.

Sfat: Vă recomandăm să faceți copii de rezervă la fiecare 3 ore și să păstrați copiile de rezervă timp de un an. În cele mai multe cazuri, asta va fi destul!

Mai jos, puteți alege ce foldere să faceți copii de rezervă. În mod implicit, majoritatea, dacă nu toate, folderele dvs. de nivel înalt ar trebui să apară în această listă. Pentru a elimina unul, faceți clic pe el și selectați „Eliminați”. Pentru a adăuga unul care lipsește, faceți clic pe opțiunea „Adăugați un folder” din partea de sus și selectați folderul pentru care doriți să faceți backup.

În partea de jos, puteți, de asemenea, să excludeți un folder – această opțiune este grozavă dacă doriți să faceți copii de rezervă pentru majoritatea, dar nu pentru toate subdosarele dintr-o locație. De exemplu, să presupunem că în dosarul „Imagini” aveți unsprezece subdosare numite după unele locații de vacanță în care ați fost – Italia, Spania, Mexic, Japonia etc., cu toate acestea, nu v-a plăcut călătoria în Mexic și nu vreau să fac copii de rezervă ale acestor imagini. Selectați folderul „Imagini” ca unul dintre cele pentru care se face backup, apoi selectați folderul „Mexic” ca unul dintre cele excluse. În acest fel, toate, cu excepția Mexicului, vor fi susținute!

Restaurare din copii de rezervă

Desigur, odată ce ați făcut aceste copii de siguranță, le puteți și restaura. Aceasta înseamnă să revenim la sau să recreezi ceea ce a fost susținut de Istoricul fișierelor. Vă rugăm să rețineți că numai folderele incluse în backup vor fi disponibile pentru a fi restaurate.

Pentru a restaura fișierele, trebuie să deschideți o opțiune separată în Istoricul fișierelor. Pentru a face acest lucru, apăsați tasta Windows de pe tastatură și tastați „Restaurați fișierele”, apoi apăsați Enter. Veți putea restaura din backup-uri complete. Backup-urile în curs (în special prima) nu vor fi încă disponibile.

Sfat: Crearea primului tău backup va dura destul de mult. Nu va fi disponibil până când nu este terminat – înainte de aceasta, veți vedea o notificare care vă spune să așteptați să se termine.

Navigați la fișierul sau folderul pe care doriți să-l restaurați – veți vedea o listă cu opțiunile disponibile și veți putea comuta între versiuni după cum doriți – dacă, de exemplu, doriți să restaurați o versiune anterioară și mai ai backup-ul, poți face asta.

Faceți clic pe butonul de restaurare din partea de jos pentru a recupera conținutul selectat – puteți, alternativ, să faceți clic dreapta pe el și să selectați „Restaurare la” pentru a alege o altă locație (decât cea originală) în care să vă salvați conținutul.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.