Windows 10: Cum să configurați filtrele de daltonism

Windows 10: Cum să configurați filtrele de daltonism

Daltonismul afectează aproximativ 1 din 12 bărbați și 1 din 200 de femei din întreaga lume, pentru o medie generală de 4,5%. Daltonismul face dificil pentru oameni să identifice diferențele dintre anumite culori. Acest lucru poate face dificilă citirea sau identificarea detaliilor fine dacă culorile folosite sunt culorile pe care le diferențiezi greu. Din ce în ce mai mulți dezvoltatori de software adaugă filtre pentru a ajuta utilizatorii daltonici. În mod util, Windows poate aplica filtre color blind la nivelul întregului sistem, chiar și pentru acele aplicații care nu au o setare pentru ele însele. Acest ghid vă va ghida prin configurarea unui filtru de daltonism în Windows 10.

Modul rapid de a accesa filtrele de daltonism este să apăsați tasta Windows, apoi să tastați „Filtre” și să apăsați Enter. Aceasta vă va duce la fila „Filtre de culoare” din „Ușurință de acces” în aplicația Setări.

Apăsați tasta Windows și căutați „Filtre” pentru a deschide aplicația Setări în locul potrivit.

Din păcate, pentru a configura ce filtru să aplici, trebuie să activați mai întâi filtrele. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe glisorul On/Off, astfel încât să fie în poziția „Pornit”. Acum selectați filtrul pe care doriți să îl aplicați. Primele trei filtre nu sunt legate de daltonism. Cele trei filtre de jos sunt etichetate cu tipul de daltonism pe care sunt concepute pentru a combate. Selectați filtrul pe care îl doriți făcând clic oriunde pe textul relevant și se va aplica instantaneu la nivelul întregului sistem.

Sfat: Dacă nu sunteți sigur de ce tip sunteți exact, puteți încerca diferitele setări pentru a vedea care este cel mai confortabil pentru dvs.!

Windows 10: Cum să configurați filtrele de daltonism
Apăsați tasta Windows și căutați „Filtre” pentru a deschide aplicația Setări în locul potrivit.

Acest filtru se va aplica tuturor aplicațiilor, nu doar celor Microsoft sau aplicațiilor din Microsoft Store. Se recomandă fie să dezactivați modurile daltonism în alte aplicații dacă utilizați filtrul Windows. Acest lucru se datorează faptului că efectele se vor stivui și se vor interfera unele cu altele – veți ajunge cu ceva destul de distorsionat dacă stratificați filtre.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.