Windows 10: Cum se partajează/Anulează partajarea dosarului

Windows 10: Cum se partajează/Anulează partajarea dosarului

Folder Sharing este o modalitate excelentă de a oferi altora acces cu ușurință la fișiere importante, fără a fi nevoie să le trimiteți constant înainte și înapoi prin e-mail sau să fie nevoie să partajați un Dropbox sau alt serviciu cloud.

Iată cum să partajați și să anulați distribuirea conținutului într-o rețea!

Partajare:

Pentru a partaja un folder în rețeaua dvs., trebuie să mergeți la folderul în cauză. Deschideți File Explorer și navigați unde se află. Faceți clic dreapta pe folderul în cauză și selectați opțiunea Acordați acces la.

Oferiți acces la opțiuni

Veți vedea mai multe opțiuni diferite aici – acestea vor depinde de tipul de rețea la care sunteți conectat, de ceilalți utilizatori din ea și cu cine este posibil să partajați deja. Selectați cui doriți să partajați sau utilizați opțiunea Persoane specifice pentru a identifica persoanele cărora doriți să le acordați acces.

Windows 10: Cum se partajează/Anulează partajarea dosarului
Anumite persoane

Tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe grupurile cu care doriți să le partajați sau să introduceți numele membrilor în bara de căutare și să apăsați Adăugare în secțiunea Persoane specifice.

Sfat: puteți folosi meniul derulant de lângă permisiunile adăugate pentru a schimba dacă acestea pot privi doar dosarul sau pot edita și lucruri din interior!

Windows 10: Cum se partajează/Anulează partajarea dosarului
Editați permisiunile

Anularea distribuirii:

După ce ați partajat un folder în rețeaua Windows, alții îl pot accesa. Acum, dacă din orice motiv doriți să opriți partajarea unui dosar pe care l-ați pus la dispoziție altora, iată cum să faceți asta!

Cel mai bun mod de a face acest lucru este prin intermediul Computer Management. Pentru a ajunge la această funcție, apăsați tasta Windows de pe tastatură și tastați „Gestionare computer”. Apăsați enter și așteptați câteva secunde în timp ce computerul îl încarcă.

Windows 10: Cum se partajează/Anulează partajarea dosarului
Instrumente de management pe computer

Odată ce noua fereastră s-a încărcat, navigați la folderul Partajări din meniul din partea stângă. După ce ați făcut acest lucru, veți vedea o listă cu lucrurile pe care le partajați în prezent altora.

Windows 10: Cum se partajează/Anulează partajarea dosarului
O listă de articole partajate

Pentru a opri partajarea ceva, faceți clic dreapta pe el, apoi faceți clic pe opțiunea Opriți partajarea. Vi se va solicita să confirmați că doriți cu adevărat să nu mai partajați acel folder – faceți clic pe Da.

Cu asta, ceilalți din rețeaua dvs. nu mai pot accesa folderul.

Sfat: Nu toate folderele din această listă vor afișa opțiunea Opriți partajarea dacă faceți clic pe ele. Cei care trebuie să rămână „vizibili” pentru ca computerul să funcționeze nu vor avea această opțiune. Nu vă faceți griji – nu sunt neapărat vizibile pentru oricine din rețeaua dvs., deoarece fac cumpărături în lista de acțiuni!

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.