Windows 10: Dezactivați actualizările automate

Windows 10: Dezactivați actualizările automate

În mod implicit, actualizările de calitate Windows se descarcă și se instalează întotdeauna când sunt gata. Acest lucru se face astfel încât fiecare computer să primească corecții de securitate cât mai repede posibil, dar nu este întotdeauna convenabil pentru utilizator și poate cauza probleme de performanță. De asemenea, poate fi enervant să vi se solicite să reporniți mașina în momente nepotrivite.

Sfat: Vă recomandăm să vă păstrați întotdeauna sistemul Windows 10 la zi. Deși pot exista probleme temporare minore de performanță, acestea sunt extrem de rare și, de obicei, actualizarea computerului în sine are un impact foarte mic asupra utilizatorului. Dezactivați aceste actualizări numai dacă aveți un motiv anume pentru a face acest lucru.

Există mai multe opțiuni pentru a întârzia, dezactiva sau amâna actualizările în Windows 10. Iată instrucțiuni despre cum să le opriți.

  1. Dezactivați temporar toate actualizările

Această metodă vă va permite să dezactivați toate actualizările Windows timp de până la 35 de zile. După aceea, va trebui să repetați procesul pentru a le menține dezactivate. Pentru a face acest lucru, apăsați tasta Windows, tastați „Actualizare Windows” și apăsați Enter.

Veți fi direcționat către o pagină de actualizare cu mai multe opțiuni.

Pagina Actualizare

Sfat: Dacă, ca aici, aveți actualizări restante pregătite pentru a fi instalate, puteți utiliza oricând butonul Descărcare pentru a le obține cât mai curând posibil. Dacă nu o faceți și nu dezactivați actualizările, acestea se vor descărca în afara „orelor active” – intervalul de timp în care vă folosiți cel mai mult computerul. Windows face tot posibilul să nu vă întrerupă fluxul de lucru, limitând astfel actualizările la orele în care nu utilizați de obicei aparatul.

Faceți clic pe butonul Opțiuni avansate din partea de jos pentru a vedea setări suplimentare. În această secțiune, veți găsi un segment „Întrerupeți actualizările”. Utilizați opțiunea drop-down de acolo pentru a seta data până la care doriți să întrerupeți actualizările.

Windows 10: Dezactivați actualizările automate
Opțiuni avansate

Poate dura până la 35 de zile în viitor. După ce ați făcut acest lucru, computerul dvs. nu va primi nicio actualizare până când data selectată nu a trecut sau până când modificați din nou setarea (oricare dintre acestea este mai devreme).

  1. Dezactivați serviciul de actualizare Windows

Această opțiune va opri toate actualizările Windows, dar după o anumită perioadă de timp, se va reactiva automat. Nu am putut testa exact cât timp va dura acest lucru, dar vă recomandăm să verificați în mod regulat dacă este încă oprit și să repetați acești pași dacă nu este.

Mai întâi, apăsați tasta Windows de pe tastatură și R în același timp. Se va deschide o nouă fereastră – tastați „services.msc” și apăsați pe Enter. Se va deschide o altă fereastră – aici veți vedea o listă lungă de servicii pe computer. Căutați-o pe cea numită „Windows Update”.

Windows 10: Dezactivați actualizările automate
Pagina Servicii

Sfat: pot exista intrări cu nume similare. Interacționează doar cu cel care se numește „Windows Update” exact!

Faceți clic dreapta pe serviciu și selectați Proprietăți. Se va deschide încă o fereastră mică – aceasta cu mai multe detalii despre proces. La jumătatea paginii, veți vedea un meniu drop-down etichetat „Tip de pornire”. În mod implicit, Windows Update va porni la pornirea computerului. Pentru a o dezactiva, schimbați opțiunea din meniul drop-down la „Dezactivat”, apoi apăsați pe Aplicare urmat de Ok.

Windows 10: Dezactivați actualizările automate
Fereastra de proprietăți

Serviciul de actualizare nu se va lansa acum când computerul dvs. se va lansa, ceea ce înseamnă că nici măcar nu va căuta noi actualizări potențiale – cel puțin până când se va reactiva.

  1. Alte optiuni

În plus față de opțiunile de mai sus, există și alte lucruri pe care le puteți face cu programul de actualizare automată, dacă doriți. Prima opțiune aici ar fi utilizarea Editorului de politici de grup. Totuși, acest lucru va funcționa doar pe unele ediții de Windows – în special, Enterprise, Education și Pro. Pentru a găsi instrucțiuni despre cum să faceți acest lucru, faceți clic pe acest link.

O altă opțiune ar fi folosirea editorului de registry. Această metodă va funcționa numai în Windows Pro și poate funcționa în versiunile Enterprise și Education, dar nu și în Home. De asemenea, NU este recomandat să încercați acest lucru, deoarece modificarea lucrurilor din registry poate provoca daune ireparabile sistemului dumneavoastră dacă greșiți din greșeală. Dacă doriți să-l încercați oricum și aveți versiunea de sistem potrivită, faceți clic pe acest link și urmați pașii detaliați acolo.

Notă: Înainte existau opțiuni suplimentare când era vorba de configurarea setărilor de actualizare – de exemplu opțiunea de a descărca, dar nu a instala actualizările automat, sau pentru ca sistemul să ceară întotdeauna permisiunea înainte de a descărca și instala actualizări. Aceste opțiuni nu erau disponibile în versiunea Windows pe care o folosim și, prin urmare, nu au putut fi testate. În prezent, acestea nu par să fie disponibile în Windows Home sau Windows Pro.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.