Windows 10: Găsiți câte nuclee de procesor pentru computer

Windows 10: Găsiți câte nuclee de procesor pentru computer

O mulțime de software Microsoft Windows 10 specifică în cerințele lor de sistem că au nevoie de anumite procesoare sau mai bune pentru a rula. Uneori, aceste cerințe de sistem specifică câte nuclee CPU sunt necesare. Deci acum trebuie să știți câte nuclee CPU are computerul dvs.

Cel mai simplu mod de a vedea numărul de nuclee CPU pe care le are computerul este în Task Manager. Pentru a deschide Task Manager, apăsați toate tastele control, shift și escape sau căutați Task Manager în bara de pornire a Windows.

Dacă Managerul de activități se deschide în vizualizarea scurtă, va trebui să faceți clic pe săgeata în jos etichetată „Mai multe detalii”, în colțul din stânga jos, pentru a deschide vizualizarea completă.

Vederea pe scurt

Acest lucru vă va pune în lista completă de procese, arătând toate procesele care rulează pe computer. Pentru a vedea statistica numărului de nuclee ale procesorului, trebuie să comutați la fila Performanță. În partea dreaptă jos a filei Performanță sunt o serie de statistici despre CPU.

Windows 10: Găsiți câte nuclee de procesor pentru computer
Fila Performanță

Statistica de care aveți nevoie este intitulată „Procesoare logice”. Un procent mare de procesoare moderne folosesc o caracteristică numită hyper-threading pentru a rula două nuclee CPU virtuale pe un nucleu CPU fizic. În ceea ce privește funcționalitatea, nucleele hyper-threaded nu se pot distinge de nucleele cu un singur thread. Statistica „Procesoare logice” arată numărul de nuclee CPU disponibile pe care le are procesorul dumneavoastră.

Windows 10: Găsiți câte nuclee de procesor pentru computer
Statisticile CPU

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.