Windows 10: spălați memoria cache ARP

Windows 10: spălați memoria cache ARP

La depanarea problemelor de rețea, trebuie investigată o gamă largă de probleme potențiale. O problemă potențială este că memoria cache ARP conține date incorecte. Acest scenariu este extrem de puțin probabil și este cel mai adesea cauzat de un utilizator care își editează propriul cache ARP într-un anumit scop. Dar indiferent de modul în care a fost cauzată problema, încă trebuie remediată. Deci, ce este memoria cache ARP și cum o ștergeți?

Ce este cache-ul ARP?

ARP înseamnă Address Resolution Protocol, rezolvă adresele IP în adrese MAC și este utilizat exclusiv pentru comunicații printr-o rețea locală. Cache-ul ARP stochează informații de rutare pentru adresele IP locale și apoi conține o rută implicită către gateway, pentru resurse externe.

Cache-ul ARP poate fi modificat numai de un dispozitiv din rețeaua locală. Mesajele ARP sunt difuzate către întreaga rețea locală, orice dispozitiv care poate vedea mesajele ARP își va ajusta memoria cache ARP pentru a se potrivi cu cele mai noi informații. Prin urmare, modificările aduse memoriei cache pe un dispozitiv pot fi făcute de un utilizator sau, eventual, de un virus pe orice dispozitiv din rețea. Cache-ul ARP nu poate fi modificat direct de utilizatorii din afara rețelei locale.

Sfat: Modificarea manuală a memoriei cache ARP nu trebuie făcută ușor, deoarece poate cauza probleme de rețea.

Cea mai probabilă cauză pentru care cache-ul ARP trebuie să fie șters este că utilizatorul dispozitivului încearcă să-și modifice propriul cache prin codificarea unei valori în încercarea de a remedia o problemă și de a o agrava accidental.

Cum să ștergeți memoria cache ARP

Primul pas pentru ștergerea cache-ului ARP este deschiderea unui prompt de comandă ridicat, ceea ce îi conferă drepturi administrative necesare pentru a efectua ștergerea. Deschideți bara de pornire din Windows și tastați „CMD”, apoi faceți clic dreapta pe linia de comandă și selectați „Run as administrator”.

Deschideți un prompt de comandă ridicat.

În promptul de comandă ridicat, tastați comanda „arp -a” pentru a vizualiza memoria cache ARP, pentru a șterge memoria cache ARP, executați comanda „arp -d”. Indicatorul -a indică programului să afișeze cache-ul ARP, indicatorul -d îi indică să ștergă memoria cache.

Windows 10: spălați memoria cache ARP
Un înainte și după golirea cache-ului ARP.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.