Windows: Creați un prompt de comandă care se deschide într-o locație specifică a folderului

Windows: Creați un prompt de comandă care se deschide într-o locație specifică a folderului

Iată un sfat rapid și ușor pentru Windows, care vă poate fi destul de util dacă doriți întotdeauna să accesați o anumită locație de pe hard disk folosind un prompt de comandă. În exemplul următor, voi crea o comandă rapidă către o fereastră de prompt de comandă care se deschide folosind desktop-ul meu ca rădăcină. Acest lucru poate fi util atunci când doriți să lucrați cu fișiere pe care le utilizați pe desktop (de exemplu, pe care tocmai le-ați descărcat din Firefox etc.)

 1. Faceți clic dreapta în spațiul deschis al desktopului și faceți clic pe „Nou„>“Comandă rapidă„.
 2. Pentru locație, tastați sau copiați și lipiți una dintre următoarele rânduri. Primul este standard, în timp ce al doilea este folosit în modul administrator.
  • %windir%system32cmd.exe /k
  • %windir%system32cmd.exe /k cd UsersYourAccountDesktop
 3. Faceți clic pe „Următorul„.
 4. Pentru nume, tastați ceva descriptiv, cum ar fi „Prompt de comandă pe desktop” apoi apasa „finalizarea„.
 5. Acum faceți clic dreapta pe noua comandă rapidă și alegeți „Proprietăți„.
 6. Schimba „Incepe in” în orice director în care doriți să pornească promptul de comandă. În acest caz, dorim ca acesta să pornească pe desktopul meu, așa că aș tasta:
  • "C:UsersMitchDesktop" - Asigurați-vă că includeți ghilimele și, desigur, va trebui să personalizați această cale de fișier la propriul sistem (adică înlocuiți „knr” cu propriul nume de utilizator Windows).
 7. Puteți atribui o tastă de comandă rapidă, dacă doriți, precum și să configurați alte opțiuni. Dacă utilizați această pictogramă în modul administrator, faceți clic dreapta pe pictogramă, apoi selectați „Comandă rapidă” > “Avansat…„, apoi bifați „Rulat ca administrator„). După ce ați terminat, faceți clic pe „Bine„.

(Opțional) Faceți clic și trageți comanda rapidă pe care ați creat-o în bara de instrumente Lansare rapidă sau puneți-o oriunde doriți, astfel încât să o puteți accesa rapid.

Asta e! Acum, ori de câte ori doriți o fereastră de prompt de comandă în locația pe care ați specificat-o în comanda rapidă, faceți clic pe pictogramă (sau utilizați tasta de comandă rapidă, dacă ați definit una) și sunteți în afaceri!

Caseta de comandă rapidă CMD

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.