YouTube: Cum să descărcați videoclipuri (și este legal?)

YouTube: Cum să descărcați videoclipuri (și este legal?)

Drepturile de proprietate intelectuală, legea drepturilor de autor și tot ce ține de distribuția muzicii sunt complicate. Ceea ce poți și ce nu poți face, din punct de vedere legal, este orice altceva decât clar și nu este întotdeauna la fel de simplu ca să cumperi un CD într-un magazin în zilele noastre.

Chiar și încărcarea muzicii pe YouTube în sine nu este întotdeauna permisă, deoarece producătorii de muzică pot decide să nu permită oamenilor să-și folosească materialul – YouTube are chiar un filtru pentru a preveni astfel de încărcări. În ciuda acestui fapt, este întotdeauna legal pentru a viziona conținut pe YouTube. Nu puteți comite piraterie sau încălca drepturile de autor doar prin transmiterea în flux a ceva pe site. Datorită acordurilor legale și permisiunii simple din partea creatorilor, vizionarea, de exemplu, a unui nou videoclip muzical Ariana Grande este foarte bine. Descărcarea unuia este cu totul altă chestiune.

Utilizarea convertoarelor

Termenii și condițiile YouTube interzic captarea fluxurilor. Aceasta înseamnă că este împotriva regulilor YouTube să convertiți sau să descărcați videoclipuri sau chiar să le înregistrați prin captură de ecran – asta nu îl face neapărat ilegal.

Site-urile de conversie încalcă în mod evident termenii și condițiile, dar, în mod normal, YouTube nu urmărește în judecată site-urile care oferă acest tip de serviciu – li se permite să continue. Cel mult, aceștia sunt excluși din rețeaua publicitară Google, ceea ce înseamnă că proprietarii nu le pot monetiza în acest fel.

Legea

Toate acestea nu acoperă de fapt dacă este sau nu legal ca John Doe să descarce un videoclip de pe YouTube. Simplul fapt este că, da, este ilegal. YouTube este acoperit de legea drepturilor de autor din SUA, ceea ce înseamnă că indiferent de unde vizionați, aceasta este legea sub care se încadrează.

Conform legislației SUA, orice fel de conversie sau descărcare de material protejat prin drepturi de autor, fie că este MP3, MP4 sau cu totul altceva – este ilegală. Cuvântul cheie aici este cu drepturi de autor deşi. Nu toate materialele de pe YouTube sunt. În timp ce în cazul muzicii și videoclipurilor lansate profesional, acesta este întotdeauna, materialul fără drepturi de autor sau fără drepturi de autor există.

Videoclipurile care îndeplinesc acest criteriu pot fi descărcate legal – cu toate acestea, încă încalcă termenii și condițiile. Complicat? Din pacate da. Mai jos este o diagramă care o simplifică puțin.

Conversie/Descărcare Videoclipuri protejate prin drepturi de autor Videoclipuri fără drepturi de autor
Împotriva termenilor de serviciu X X
Impotriva legii X O
Streaming Videoclipuri protejate prin drepturi de autor Videoclipuri fără drepturi de autor
Împotriva termenilor de serviciu O O
Impotriva legii O O

Conversia conținutului

Indiferent dacă doriți să ignorați restricțiile legale sau nu, există servicii care vă permit să faceți acest lucru. Vă recomandăm insistent să nu descărcați niciodată nimic care încalcă legea drepturilor de autor. Dacă doriți să convertiți videoclipuri, faceți acest lucru numai în cele care nu sunt fără drepturi de autor.

Probabil că este mai bine să nu riști deloc, dar dacă vrei, există câteva servicii de conversie relativ sigure și ușor de utilizat. Există o listă scurtă mai jos.

Sfat: rețineți că nu toate serviciile de conversie sunt fiabile și sigure de utilizat. Unii pot încerca să ascundă programele malware în fișierele pe care le descărcați, așa că asigurați-vă că utilizați numai serviciile pe care le cunoașteți și în care aveți încredere.

  1. Y2mate.com

Unul dintre cele mai cunoscute servicii de conversie, acesta nu necesită nici un fel de înregistrare, acceptă toate browserele și formatele audio comune, dar este limitat la YouTube. În timp ce alte servicii acceptă și Dailymotion sau Vimeo, acesta nu. Puteți chiar să încărcați fișierul direct în Dropbox sau Google Drive, dacă doriți.

  1. Converto

O altă opțiune populară, Converto oferă o conversie simplă, fără bijuterii, în format MP3. Nu există reclame care blochează ecranul și nu este necesară înregistrarea. Fișierul rezultat are un link unic de descărcare care rămâne valabil doar 24 de ore, așa că va trebui să vă luați fișierul destul de repede.

  1. Instrumentul de conversie al DVDVideosoft

Spre deosebire de celelalte două intrări de pe listă, acesta nu este un serviciu online în sine – necesită mai întâi o descărcare. Acest serviciu oferă mult mai multe funcții decât unele dintre celelalte – vă permite să puneți în coadă mai multe fișiere în loturi, acceptă o mare varietate de formate atât audio, cât și video și are, de asemenea, niște statistici de viteză destul de uimitoare. Puteți chiar să convertiți canale întregi dintr-o singură mișcare dacă doriți!

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.